FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Bulgarian (Български)English (United Kingdom)

The Spiritual And The Secular In The Pol

The paper aims at throwing light upon the genesis of the concept of power within ...

повече

Социално-етически възгледи на митрополит

ЦЪРКОВНА И ОБЩЕСТВЕНА ДЕЙНОСТ Митрополит Методий е роден през 1838 г. в град Прилеп, Македония, под ...

повече

Фройдистката психоанализа като дискредит

Статията разглежда полето на Рационалността в постмодерната епоха. Текстът доказва, че Рационалността е сериозно дискредитирана ...

повече
-
+
4
Кой е онлайн
В момента има 49 посетителя в сайта

Екип

 

Александър Политов, изпълнителен директорАлександър Политов, изпълнителен директор

Александър Политов е изпълнителен директор и член на УС на Институт „Разум” от декември 2008 г. Има бакалавърска степен по политология и международни отношения от Американския университет в България и магистратура по политология от Централноевропейския университет в Будапеща. Доктор e по политически науки от СУ „Св. Климент Охридски”. Александър Политов има опит в разработването и управлението на проекти. Бил е програмен координатор и координатор на Регионалната програма на Българско училище за политика (2003 – 2010). Работил е по проект “Политически програми и платформи, издадени в България в периода на преход: сравнително изследване" на Политическа академия за Централна и Югоизточна Европа (2002 - 2003). Заемал е последователно длъжностите сътрудник в международен отдел, международен секретар и секретар по вътрешна политика в Съюза на демократичните сили (1997 - 2002). Бил е сътрудник към кабинета на министъра в Министерство на правосъдието и правната евроинтеграция (1997 – 1998). Владее английски език. Публикации: „Външната политика на ЕС в контекста на новия световен ред”, сп. Геополитика и геостратегия, бр. 3/2014; „Мултилатерализмът като теория и основен подход във външната политика на Европейския съюз”, сп. Международни отношения, бр. 2/2014; „Многоезичието в София: резултати от проучване сред граждани”, сп. Български език и литература, бр. 2/2013; “Ukraine on the Road to the EU and NATO: Lessons from Bulgaria”, 2008 (в съавторство); “Internal Party Democracy – a Means of Restoring Public Trust in Political Parties” in Reshaping the Broken Image of Political Parties, 2007 (в съавторство).

 

Светослав МалиновДоц. Светослав Малинов, главен редактор на сп. „Разум”

Светослав Малинов е магистър по политология (СУ “Св. Климент Охридски”), магистър по политическа философия (University of York, UK), доктор по политология (СУ “Св. Климент Охридски”). Специализирал е политическа теория и история на политическата мисъл в Норвегия, Италия, САЩ и Великобритания. В момента е доцент по история на политическите идеи в СУ “Св. Климент Охридски”. От 2002 г. e главен редактор на теоретичното списание за политика и култура РАЗУМ. Д-р Малинов е автор на множество научни публикации и преводи в областта на политическата теория. Бил е народен представител и член на програмния съвет и на експертния съвет на Българското училище за политика. В момента е евродепутат в Европейския парламент.

↑ back to top

Кина АндрееваКина Андреева, Програмен директор, образование

Кина Андреева, филолог. Работила като директор на Департамента по приложна лингвистика в Университета по архитектура, строителство и геодезия, народен представител в 39-то Народно събрание, експерт към Комисията по въпросите на държавната администрация в 40-то Народно събрание. В момента работи като заместник главен редактор на издателство „Просвета”. Автор на учебници, преводач на художествена и научна литература, автор на множество публикации в пресата.

Албена НачеваАлбена Начева, офис мениджър

Албена Начева е завършила Театралния колеж "Любен Гройс" през 1997 г. със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър". В периода 1998 - 2007 г. работи като актриса в Драматично-куклен театър "Васил Друмев" в гр. Шумен. От 2007 до началото на 2010 г. е офис мениджър в Българското училище за политика. В момента е офис мениджър на Институт „Разум”.

↑ back to top